Leksan – saćasti polikarbonat, izuzetno otporan na spoljašnje uticaje, ima optimalnu specifičnu težinu, jednostavno se postavlja na različite površine – prilagodljiv je. Polikarbonatne ploče – leksan, dostupne su u više različitih boja. Standardne boje su: providna, bela, bronza, zelena, plava, crvena, žuta.

Leksan proizvođača Saf Plast je UV zaštićen, otporan na udar i sa visokom svetlosnom propustivljovšću. Leksan ploče mogu imati sledeću namenu:

-krovni pokrivač (nadstrešice, garaže, terase i dr)

-materijal za zastakljivanje sa širokim spektrom primene (svetlosne trake u halama, plastenici, sportski objekti, šoping centri, i dr)

-materijal za izradu reklama (reklamni panoi, svetleće reklame i dr)

Klirit – polikarbonatne ploče (klirit) su odličan materijal za zastakljivanje – providnost za vidljivi svetlosni spektar im je veća od mnogih vrsta stakla, 250 puta su otpornije na udar a dvostruko lakše od stakla, postojane na temperaturama većim od 100°C, sa obostranom UV zaštitom, otporne na veliki broj hemikalija. Mogu se koristiti i za druge namene u građevinskom sektoru (nadstrešice, ograde, i dr).

Akrilno staklo – Saf Plast XT ekstrudirane PMMA ploče (akril, akrilno staklo ili pleksiglas) su najrasprostranjeniji materijal za primenu u enterijeru i eksterijeru. Odlikuju se odličnim optičkim karakteristikama. Prirodno su providne, ali mogu biti i obojene. Table u boji se odlično ponašaju pri prosvetljavanju tako da se najviše koriste za izradu svetlećih reklama i reklamnih panoa. Mogu se koristiti i u izradi nameštaja i detalja kako u enterijeru tako i u eksterijeru.

Leksan Actual Bio – Actual BIO polikarbonatne ploče namenjene su za izradu profesionalnih i hobi plastenika za uzgoj poljoprivrednih kultura u kontrolisanim uslovima. Površinski sloj table ima dodatni sloj protiv UV zraka koji poboljšava svetlosnu propustljivost i omogućava biljkama da napreduju brže i da daju veće prinose. Ruski institut u Kazanju je potvrdio, da biljke koje su uzgajane u kontrolisanim uslovima (plastenici pokriveni Actual Bio leksan pločama), imaju veću produktivnost 160% u odnosu na biljke koje su uzgajane u plastenicima koji su bili pokriveni standardnim leksan polikarbonatnim pločama. U ponudi su tipski hobi i profesionalni plastenici od polikarbonatnih ploča – leksan Bio.

Hobi plastenik leksan Actual Bio – Plastenik Saf Plast Hobi je namenjen za individualno uzgajanje povrtarskih kultura ili cveća. Poseduje sve gore navedene karakteristike.

Dimenzije Saf Plast Hobi plastenika:

  • Širina: 3,1 m
  • Visina: 2,1 m u slemenu
  • Dužina: prema želji kupca – jedan modul je 2.1 m (odgovara širini table)

Profi plastenik Saf Plast Actual Bio – Glavne karakteristike profi plastenika Saf Plast Actual Bio su:
checkbox UV nepropustljivost, što omogućava rast biljaka tokom cele godine
checkbox izuzetna termička izolacija omogućava uštedu energije i kontrolu temperature unutar plastenika
checkbox otpornost na vremenske uslove: grad, vetar, kiša, sneg
checkbox dug vek eksploatacije — garancija proizvođača 10 godina
checkbox visoka svetlosna propustljivost
checkbox nemogućnost kapljičenja — sprečava da kapljice unište deo plodova
checkbox kontrola provetravanja
checkbox laka i brza montaža
checkbox modularnost — mogućnost proširenja tokom vremena, modularni sistem
checkbox pogodan za uzgajanje cveća i povrtlarskih kultura
checkbox bogat prinos tokom cele godine nezavisno od vremenskih prilika
checkbox izuzetna ekonomičnost

Dimenzije Saf Plast Profi plastenika:

  • Širina: 7.6 m
  • Visina: 3,8 m u slemenu
  • Dužina: prema želji kupca – jedan modul je 2.1 m (odgovara širini table)

Profili za leksan – Prateći materijali koji se koriste prilikom ugradnje leksana, punih polikarbonata i akrilnih ploča mogu biti od aluminijuma ili od polikarbonata. Oblikovani su u skladu sa namenom i funkcijom koju imaju. Profili od polikarbonata izrađuju se u dva profila: H profil za sastavljanje i U profil za završetke. Profili od aluminijuma imaju više različtih oblika i namena: H profila za sastavljanje, F profil kao završni ili za izradu rama, U profil se koristi na početnim i završnim delovima polikarbonatnih tabli.

Šrafovi za leksan – preporučuju se šrafovi od inox-a, u odgovarajućim dimenzijama u zavisnosti od konstrukcije na koju se polikarbonatne table montiraju.